dimecres, 30 de setembre del 2015

Setmana del 21-25 de setembre 2015. Windsurf i Vela. Grup A

Dilluns vaig arribar al GEN de Roses ben adormit. Vam trobar-nos amb quatre monitors que semblaven molt seriosos però com tothom tenien la seva faceta bromista: l’Oriol, en Pol, la Pilar i l’Hug. Ja a primera hora ens vam posar a fer classes teòriques abans de posar-nos a posar fil a l’agulla amb els esports de vent; vam aprendre a navega segons el vent que fes, les pàgines web on mirar la meteo i bé, durant tota la setmana vam aprendre les mesures de seguretat en vela i en windsurf, els noms del material, l’equipament, com muntar una taula de windsurf, una embarcació petita de vela que anomenàvem raquero...
Cada dia començàvem amb la teoria per aplicar a la pràctica els coneixements de canviar de rumb segons anéssim de cenyida, de través, de llarg... I canvis de sentit girant l'amura a favor o en contra de vent: la virada i la trabujada.
Ha sigut una gran experiència, concretament per a mi el fet d’estar a l’aigua amb neoprè que no sabia que podia suportar tanta estona estant moll dins l’aigua sense passar fred ja que les meves expectatives al mes de setembre eren que se’m posessin els pèls de punta però no! En canvi no esperava cremar-me i així va ser; les espatlles se’m van enrogir i pelar tot i posant-me dos cops crema per sessió, no va ser suficient.
Una de les coses que més m’ha agradat ha sigut fer de patró en el raquero i portar el timó, sobretot fent la trabujada on la botavara canvia de costat de l’embarcació súper ràpid i has d’estar concentrat per a que el grillete de l’escota major no es trenqui i ens quedem en mig de la mar sense vela major! De windsurf també em va agradar més la trabujada que la virada per que després de canviar de sentit posava inconscientment la vela en una posició que feia que aquesta agafés més vent i navegués a tot drap.
Per acabar el companyonia igual o millor que la primera setmana de kayak, hi ha hagut de tot: el cop de botavara a en Moha al cap, en Rubén que em va dir que saltés del raquero a l’examen abans que toqués rampa i el fart de riure que ens vam fotre mentre jo lluitava per pujar al barco, caigudes, xocs, una sessió de rap de l’Adam amb la base d’en Jack, en Narcís i l’Alejandro...
I això es tot, el curs acaba de començar i nosaltres lluitarem per resistir tot el que vingui i gaudir de totes les experiències que ens vindran!
Gràcies!


Text: Cristian B.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada